Kettingen

Op gebied van het maken van kettingen zijn veel technieken mogelijk. Hieronder enkelen waar ik graag mee werk:

  • Fietsbandketttingen (gemaakt van binnenband)
  • Zijden kettingen
  • Viltkettingen
  • Gehaakte katoenen kettingen
  • Tyvek kettingen

Fietsbandkettingen

De binnenband van een fietsband is van een mooie, zachte kwaliteit rubber wat zich gemakkelijk laat verwerken. Er is een groot verschil tussen de verschillende maten; de band van een mountainbike is bijvoorbeeld breder en steviger dan de band van een racefiets. Ook de kleur kan verschillen van zwart tot lichtgrijs, met of zonder strepen. Dan zijn er ronde banden en platte banden. Beide vragen een andere techniek.

De banden kunnen naturel gebruikt worden maar een kleurtje erover maakt het net even iets aantrekkelijker. Het knippen van het rubber gaat moeiteloos. Het is een fantastisch materiaal om te verwerken met kralen. Eindeloos veel mogelijkheden.

Fietsband knoopjesDuurzame kettingen van fietsbandFietsband 3Fietsband is net leer

 

 

 

 

 

 

 

 

Zijden kettingen

De kettingen van zijde worden gemaakt van zijden koord. Naturel van kleur en per meter beschikbaar. Door middel van de aquareltechniek in de magnetron worden ze geverfd. Als ze droog zijn, wordt er een ketting van gemaakt met eindkapjes en een slotje. Het koord is er in verschillende diktes.Zijden ketting speelsZijden ketting rood

 

Zijden ketting azuur

 

 

 

 

 

 

Viltkettingen

Met zuiver wollen lontgaren is het mogelijk om op een vrij eenvoudige manier vilten kralen te maken. Door de kralen mee te wassen in de wasmachine op een temperatuur van tenminste 40 graden Celsius neemt het de gevilte vorm aan. Naderhand kunnen de kralen aangeregen worden, al of niet in combinatie met kralen. Tijdens de workshop worden de kralen gemaakt. Zelf thuis meewassen en verwerken.

Vilten balletjesketting paspopVilt bolletjes veelStukjes vilt

 

 

 

 

 

 

 

 

Kettingen van gehaakte bloemen

Ketting samengesteld van gehaakte bloemen in verschillende kleuren en maten.  Later aan elkaar bevestigd en versiert met kralen. Sluitend met een lintje.

Gehaakte ketting oker Gehaakte ketting azuur Gehaakte ketting grey

 

 

 

 

 

 

 

 

Kettingen van Tyvek

Tyvek is een niet-geweven textiel, licht en zeer sterk. Geschikt om te beschilderen met diverse soorten verf. Heeft de eigenschap dat het bij verhitting krimpt.

Kettingen van Tyvek